Här får ni lite bilder från skånskadagbladet att mumsa på :)

Uncategorized | onsdag oktober 22 2008 10:18 e m | Comments (0)

Här får ni lite bilder från skånskadagbladet att mumsa på :) !

sebastian33.jpg

Madde anländer (:

sebast51.jpg

Madelein skakar hand med min familj (: personen rakt fram som ser ut som en skrattande larv är jag.. (;

sebastian22.jpg

Madelein skakar hand med min lillebror (:

sebast6.jpg

Visst är hon vacker!? (:

sebast12.jpg

Mina damer & herrar här ser ni mitt vackar hår!!
Av Kiddy & Isabelle fick princessan en krona av guldpapper (:

sebastian11.jpg

Just nu tittar ni på den starkaste & bästa lillebroren i hela världen (: <3!

Här kommer lite text från dagens tidning;

Prinsessa på besök
Av Eva Martelius
Först publicerad: 21 oktober 2008 13:19
Senast uppdaterad: 21 oktober 2008 15:06

”Hey princess”, sjöng Lerbäcksskolans musikklasser när prinsessan Madeleine besökte Barnsjukhuset i Lund idag vid middagstid.

LUND. Prinsessan gick runt och hälsade och några flickor överlämnade en guldkrona och ett fint paket. (Isabelle & Kiddy)

Att få träffa prinsessan Madeleine har varit en önskedröm för några av barnen som vårdas på Barnsjukhuset och deras önskedröm uppfylldes alltså på tisdagen genom Stiftelsen Min Stora Dag.

Efter att ha lyssnat på sång och musik i barnsjukhusets ljusgård visades prinsessan runt av bland andra divisionschef Iréne Jakobsson. Hon besökte också lekterapin och sedan fick barnen på vårdavdelningarna ett personligt prinsessbesök.  Prinsessan kom till Universitetssjukhuset i Lund i egenskap av beskyddare för stiftelsen Min Stora Dag, som har till mål att göra sjuka barns önskedrömmar till verklighet.
En av de patienter som fick träffa prinsessan var Sebastian Lundgren,(min lillebror (:) som går i sjätte klass i Dalby. Han satt i ljusgården och väntade på det kungliga besöket tillsammans med pappa Anders, mamma Lotta och storasyster Sofia. (jag & min familj)
– Det är roligt att hon tar sig tid att träffa oss. Det är trevligt att hon hälsar på. Många uppskattar det säkert. Jag har pratat lite med de andra barnen om det innan, sade Sebastian Lundgren.
– Det är nog första och sista gången jag får träffa någon kunglig. Man får ta chansen, fortsatte han.  Plötsligt dök hon upp Strax efter klockan tolv anlände prinsessan Madeleine till sjukhusets entré och följdes in till ljusgården av bland andra sjukhuschef Bent Christensen och divisionschef Iréne Jakobsson.
Madeleine stannande till och tog de flesta barn som satt och väntade i hand.
Därefter gick hon över på andra sidan för att lyssna på det framförande som musikeleverna från Lerbäckskolan stod för.
Prinsessan fortsatte efter tjugo minuter in i sjukhusets inre delar. På programmet stod först de enskilda mötena med de tre sjuka barnen och sedan ett besök på sjukhusets lekterapi.
Även om träffen var kort, tyckte Sebastian Lundgren att den var en upplevelse.
– Mina klasskompisar kommer inte att tro mig förrän jag visar dem tidningen, sade han.
Iréne Jakobsson berättade att barnen på lekterapin har förberett sig på besöket, bland annat genom att göra en tårta i lera med prinsessans porträtt på.  Cheferna nöjda Även sjukhusledningen uppskattar den kungliga närvaron.
– Det känns betydelsefullt för oss som arbetar här, att vi får uppmärksamhet, sade Iréne Jakobsson.
För att ett barn ska få hjälp av stiftelsen Min Stora Dags krävs att han eller hon är påtagligt sjuk, som Iréne Jakobsson uttrycker det. De får då skriva ett önskebrev tillsammans med sina föräldrar. Deras läkare ska också fylla i lite uppgifter.
– De kan sedan önska sig nästan vad de vill. Jag tror till och med att någon har fått en häst. Att titta på schlagerfestivalen eller gå på Kolmården brukar vara populärt. Någon har fått åka och se fotboll i England och en annan har fått träffa Zlatan, sade Iréne Jakobsson.
Hon tror att upplevelsen i sig med närvaron av en riktig prinsessa kan ge barnen en kick.
– Så arbetar vi redan i lekterapin. Vi försöker lyfta fram det friska även med barn som är svårt sjuka. Vi mår alla väl av positiv stimulans även om det inte finns något mått på om att tillfrisknandet går så eller så mycket fortare genom denna.  De anställda ville se På plats på Bus ljusgård och på balkongerna runt omkring fanns även en stor del av sjukhusets personal. En av dem, barnsjuksköterskan Malin Lenneryd, hade dubbla roller. Hon är mamma till fjärdeklassaren Erik, som var med och sjöng för prinsessan.
– Detta har varit jättestort för dem. Det är första gången de yngsta eleverna framträder. De hade förberett sig mycket, och sedan blev besöket först inställt på grund av att Madeleine var sjuk, sade Malin Lenneryd.  Glömmer det onda Som barnsjuksköterska tror hon att prinsessans närvaro kan betyda en hel del.
– Allt som förgyller de sjuka barnens dag är av godo. Om det sedan är musik, teater, något de kan skapas själva eller ett kungligt besök spelar ingen roll. Det viktiga är att det innebär en stund som gör tillvaron lite ljusare, sade hon.  Joakim Stierna
[email protected]Prinsessa uppfyller barnens drömmar2008-10-21 14:06 (Uppdaterad 15:04) LUND
Stämningen var högtidlig och förväntansfull när prinsessan Madeleine vid lunchtid på tisdagen kom till barn- och ungdomssjukhuset (Bus) i Lund. Hon besökte alla barn på sjukhuset, men hade enskilda möten med tre patienter och deras familjer. Meningen är att hon ska uppfylla deras önskedrömmar.

Inga kommentarer »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed. TrackBack URI

Lämna en kommentar

You must be logged in to post a comment.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu